Швајцарската универзитети Прирачник

Добредојдовте на првата и најголема образовна мрежа во Швајцарија

Универзитети Прирачник за Швајцарија

англиски африканс арапски јазик бугарските Каталонски Кинески (поедноставен) хрватскиот Чешка дански холандскиот филипински Фински француската германски грчките хебрејскиот hindi унгарскиот индонезиски италијански јапонски Кореја македонски Malay Норвешка Персискиот полски Португалски Романскиот Руската српски Словачка словенечкиот шпански Swahili шведскиот тајландски турскиот Украина урду виетнамски

Студии Тагови: Математика

Основана во 1460, на Универзитетот во Базел (de: Universitat Базел, Швајцарија) е најстариот универзитет во Швајцарија. Многу малку универзитет со долгогодишна традиција на совршеност, тоа е истакнат центарот на наставата и истражувањата & nbsp.; Наоѓа на границата три нации, Швајцарија, Германија и Франција, Базел е во самата суштина на CENTR ...

категорија:Кантон Базел

На Универзитетот во Фрибург е двојазична Универзитетот "пар екселанс" во Швајцарија. Фрибург е типичен универзитетски град, со висок квалитет на живот и одлични услови за напредок во нечиј студии. На крстосницата на германски и романски јазици, таа претставува културен мост меѓу германските и француските традиции, како и betw ...

категорија:кантонот Фрибург

UniNE Основана во 1838 на "Академијата на Нојшател" стана универзитет во 1909. Денес на Универзитетот во Нојшател се состои од пет факултети, имено хуманистичките науки, природните науки, право, економија, и теологија, кои за возврат опфаќаат околу 30 различни дисциплини. На Универзитетот нуди единствена опција во која се зборува француски Швајцарија, обезбедување на близок контакт биде ...

категорија:кантонот Нојшател

Сојузна Политехничкиот факултет во Лозана, EPFL, основана во 1853, на Ecole Polytechnique Федерал de Lausanne & nbsp; (EPFL) се разви во еден топ-кругот на истражување и настава универзитет, кој привлекува некои од најдобрите умови во светот. Уникатно наоѓа во една од најубавите во Европа места, 10,000 луѓе споделување на оваа кампусот и да комуницирате секојдневно да le ...

категорија:кантонот Вауд

Швајцарската Одалеченост универзитет (германски: Universitat Fernstudien Schweiz, француски: Формирање Универзитетскиот далечина, Suisse) е еден од водечките универзитети во Швајцарија Одалеченост нудат ергени и магистерски програми.

UNIL Основана во 1537, на Универзитетот во Лозана се состои од седум факултети каде што околу 11,000 2,200 студенти и истражувачи работат и учат. Акцентот е ставен на еден интердисциплинарен пристап, и таму е тесна соработка меѓу студентите, професорите и наставниот кадар. На Универзитетот во Лозана се шири во текот на три локации, најголемиот од пот ...

категорија:кантонот Вауд

СФБ колеџи популарни

★★★

СФБ колеџи Швајцарија (германски: СФБ Bildungszentrum, Hohere Fachschule, француски: Центар формирање де Франција, Ecole Superieure, италијански: SOA Centro di formazione, Corso Elvezia) е швајцарски приватно училиште со акредитација кантон во кантонот Цирих, Тичино и Вауд, нуди студиски програми на германски, француски и италијански јазик.

категорија:кантонот Вауд

За повеќе информации

1000 преостанати карактери

Најди ги & Следете нас

НА ФЕЈСБУК